Lajmet

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë
Lajmet

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë … Teach For Kosova dhe QIKA, hapen kampanjën “Peceta nuk është luks” në pesë shkolla publike të vendit. Kjo…

Kohorta 2024
Lajmet

Kohorta 2024

Jemi shumë të lumtur që kemi arritur të përzgjedhim 19 të rinj me profile, aftësi e përvoja të ndryshme si pjesë e Kohortës së Pestë të Teach For Kosova. Në takimin e parë me…

Peticion për shpëtimin e arsimit
Lajmet

Peticion për shpëtimin e arsimit

Rezultatet e fundit të testit PISA për Kosovën kanë ngritur shqetësime të konsiderueshme në mesin e segmenteve të ndryshme të shoqërisë, përfshirë këtu edhe organizatat e…

Bisedë frymëzuese për arsimin dhe lidershipin në #InstitutiVeror2023 me Kryeministrin Albin Kurti
Lajmet

Bisedë frymëzuese për arsimin dhe lidershipin në #InstitutiVeror2023 me Kryeministrin Albin Kurti

Arsimi qëndron në thelb të zhvillimit të një vendi, dhe kryeministri Kurti theksoi nevojën e fuqizimit të zërit të studentëve dhe nxënësve, pasi ata përfaqësojnë liderët e së…

Diskutim: Mësimdhënës nga diaspora tregojnë mundësi për zhvillimin e arsimit në Kosovë (Foto/Video)
Lajmet

Diskutim: Mësimdhënës nga diaspora tregojnë mundësi për zhvillimin e arsimit në Kosovë (Foto/Video)

Prishtinë, 26 korrik - Në kuadër të "Institutit Veror 2023" të Teach For Kosova dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, është zhvilluar diskutim me…

Të angazhuar në promovimin e mendimit kritik dhe bashkëpunimit multietnik!
Lajmet

Të angazhuar në promovimin e mendimit kritik dhe bashkëpunimit multietnik!

Për 12 javë, #Fellows bashkë me nxënësit e përfshirë në projektin "Promovimi i Mendimit Kritik dhe Kohezionit Multietnik në mesin e të rinjve" kanë mbajtur sesione të debatit mbi…

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”!
Lajmet

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”!

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”! Shkolla Verore, që organizohet në kuadër të "Institutit…

Fillon Instituti Veror 2023
Lajmet

Fillon Instituti Veror 2023

Për pesë javët e ardhshme, #Fellows tanë do të nisin një udhëtim transformues, kushtuar trajtimit të problemeve sistemike në sistemin arsimor të Kosovës. Gjatë…

Kohorta 2023 e Teach For Kosova
Lajmet

Kohorta 2023 e Teach For Kosova

I urojmë mirëseardhje Kohortës 2023! Të rinj me profile, aftësi e përvoja të ndryshme janë pjesë e Kohortës së Katërt të Teach For Kosova. Jemi shumë të lumtur që kemi arritur të…

Kosovo: Diaspora Invests In Kosovo - Teach for Kosova
Lajmet

Kosovo: Diaspora Invests In Kosovo - Teach for Kosova

USAID is working with members of the diaspora supporting education in Kosovo.

Teach For Kosova prezantoi instrumentet për vlerësimin e performancës së mësimdhënësve
Lajmet

Teach For Kosova prezantoi instrumentet për vlerësimin e performancës së mësimdhënësve

Në kuadër të projektit “Future of Education”, u mbajt konferenca ku u prezantuan instrumentet e reja për vlerësimin e përformancës së mësimdhënësve. Në konferencë prezent ishin…

Programi i Fellowshipit të Teach For Kosova tani është hapur për aplikantët e Diasporës
Lajmet

Programi i Fellowshipit të Teach For Kosova tani është hapur për aplikantët e Diasporës

Jeni të interesuar të ktheheni në Kosovë për të kontribuar në zhvillimin e sistemit #arsimor të vendit? Nëse po, këtë vit, për herë të parë, Teach For Kosova po hap aplikacionin e…

TFK dhe komunat partnere diskutojnë draft Instrumentin për Vlerësimin e Mësimdhënësve
Lajmet

TFK dhe komunat partnere diskutojnë draft Instrumentin për Vlerësimin e Mësimdhënësve

Gjatë dy muajve të fundit, Teach For Kosova në kuadër të projektit "Future of Education" bashkë me komunat partnere, Prishtinën, Podujevën, Ferizajn, Mitrovicën dhe Prizrenin…

Teach For Kosova nënshkruan zotim bashkëpunimi me MPJD dhe MASHTI
Lajmet

Teach For Kosova nënshkruan zotim bashkëpunimi me MPJD dhe MASHTI

Egzon Gashi, Drejtor Ekzekutiv i Teach For Kosova, bashkë me zëvendësministren e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Liza Gashi dhe zëvendësministren e Arsimit, Shkencës…

Teach For Kosova fillon implementimin e projektit "Promoting Critical Thinking and Multiethnic Cohesion Amongst Youth"
Lajmet

Teach For Kosova fillon implementimin e projektit "Promoting Critical Thinking and Multiethnic Cohesion Amongst Youth"

Teach For Kosova që nga muaji gusht ka filluar realizimin e projektit "Promovimi i të menduarit kritik dhe kohezionit multietnik midis të rinjve". Në këtë projekt do të përfshihen…

60 Minuta: Kriza në arsim, kush duhet të lëshojë rrugë? - Koha Vision
Lajmet

60 Minuta: Kriza në arsim, kush duhet të lëshojë rrugë? - Koha Vision

Egzon Gashi, drejtor ekzekutiv i Teach For Kosova ishte musafir në emisionin "60 Minuta" në KTV - Kohavision, për të diskutuar zhvillimet e fundit në arsim:

Teach For Kosova lansoi projektin “Future of Education”
Lajmet

Teach For Kosova lansoi projektin “Future of Education”

Sot në Prishtinë, Teach For Kosova lansoi projektin "Future of Education", qëllimi i projektit është krijimi i instrumentit për vlerësimin e mësimdhënësve i cili është i…

(Mini)Biblioteka e parë Rome në Kosovë  
Lajmet

(Mini)Biblioteka e parë Rome në Kosovë  

Kosova është një djep i kulturave të ndryshme të popujve. Diversiteti, krenaria, patriotizmi dhe suksesi i të rinjve nuk mungojnë. E reja Rome nga Kosova, Urma Menekshe, me…

Egzon Gashi pjesë e Fondaciont Obama në programin Liderët e Evropës
Lajmet

Egzon Gashi pjesë e Fondaciont Obama në programin Liderët e Evropës

19 Janar 2022 … Drejtori Ekzekutiv i Teach For Kosova, Egzon Gashi është përzgjedhur në programin e Liderëve të Evropës për 2022 të Fondacionit Obama, fondacion që udhëhiqet nga…

Rrëfimi i shqiptaro-amerikanit që la Amerikën për Kosovën
Lajmet

Rrëfimi i shqiptaro-amerikanit që la Amerikën për Kosovën

Në Kosovë ekziston një prirje e të rinjve për t’u larguar nga vendi, në kërkim të mundësive dhe një jete më të mirë. Por janë shumë të rralla rastet kur dikush nga Perëndimi…

Një shqiptaro-amerikan në rubrikën Forbes 30 Nën 30
Lajmet

Një shqiptaro-amerikan në rubrikën Forbes 30 Nën 30

Egzon Gashi zgjidhet nga revista prestigjioze për punën e tij në ndihmë të arsimit në Kosovë … Nga Beqir Sina … Duke iu referuar revistës prestigjoze Forbes, bashkëthemeluesi dhe…

Video

Teach For Kosova në Studio A me Adelina Hasanin

Aplikimi për Fellowship i Teach For Kosova do të hapet me 15 nëntor
Lajmet

Aplikimi për Fellowship i Teach For Kosova do të hapet me 15 nëntor

Aplikimi për Fellowship në Teach For Kosova do të hapet më 15 Nëntor. Çfarë do të thotë kjo? Çdo vit, Teach For Kosova rekruton individë të jashtëzakonshëm për të udhëhequr…

Konferenca Globale e Teach For All
Lajmet

Konferenca Globale e Teach For All

Çdo vit, Teach For All organizon një Konferencë Globale në të cilën të gjithë partnerët e rrjetit dhe bashkëpunëtorët janë të ftuar të lidhen dhe mësojnë nga njëri-tjetri. Duke…

Instituti i Parë Veror i Teach For Kosova
Lajmet

Instituti i Parë Veror i Teach For Kosova

Nga Marsi deri në Korrik, Teach For Kosova organizoi takime mujore virtuale me grupin e parë të Fellows të pranuar. Gjatë këtyre takimeve virtuale, Fellows u njohën me…

Lajmet

Innovating Education in Kosovo (Kosovo 2.0)

By: Egzon Gashi … ​In every country in the world, there are certain students who have a predicted future of success while others must overcome many barriers for success. In…

Konferenca mbi edukimi në Kosovë
Lajmet

Konferenca mbi edukimi në Kosovë

Me 27 Shkurt 2020, Teach For Kosova ka organizuar Konferencën mbi Edukimin në Kosovë, në të cilën kanë marrë pjesë përfaqësues nga drejtoritë komunale të arsimit nga mbi dhjetë…

Lajmet

Rezultatet e testit PISA janë alarmuese. Çka mund të bëhet më shumë?

Autori: Egzon Gashi … Më 3 dhjetor 2018 u publikuan rezultatet e testit të Programit për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve (PISA). Ashtu sikur në 2015, rezultatet ishin…

Zana Kurtishi-Rudi's Journey in Education
Lajmet

Zana Kurtishi-Rudi's Journey in Education

While working to build a teacher profile, Teach For Kosova met many accomplished school leaders and teachers in the municipality of Gjakova. One of these school leaders, Zana…

Video

Ekipi i Teach For Kosova diskuton programin me Drin Ejupin nga Koha Vision

Community Visits: Mitrovicë
Lajmet

Community Visits: Mitrovicë

Teach For Kosova spent the months of March and April 2019 visiting schools in Mitrovica, where we met many inspiring teachers, outstanding students, and visionary school leaders.

Lajmet

Community Visits: Gjakovë

By: Dardan Hajrizi … ​As part of the project: Teacher Profile Development; recruitment of teachers from the Roma, Ashkali, and Egyptian communities, Teach For Kosova selected…

Executive Director Egzon Gashi attends UNESCO Conference in Tunisia
Lajmet

Executive Director Egzon Gashi attends UNESCO Conference in Tunisia

December 1-5th, 2019 … ​ … Executive Director Egzon Gashi attended the UNESCO conference on ‘Educating for an Inclusive and Sustainable Future’ in Tunisia this week. ⁣ … ⁣ … The…