News

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë
News

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë

Shpërndahen 12000 peceta higjienike në 5 shkolla publike në Kosovë … Teach For Kosova dhe QIKA, hapen kampanjën “Peceta nuk është luks” në pesë shkolla publike të vendit. Kjo…

2024 Cohort
News

2024 Cohort

We are very pleased to have successfully selected young individuals with diverse profiles, skills, and experiences to be part of the Fifth Cohort of Teach For Kosovo. During the…

Peticion për shpëtimin e arsimit
News

Peticion për shpëtimin e arsimit

Rezultatet e fundit të testit PISA për Kosovën kanë ngritur shqetësime të konsiderueshme në mesin e segmenteve të ndryshme të shoqërisë, përfshirë këtu edhe organizatat e…

Bisedë frymëzuese për arsimin dhe lidershipin në #InstitutiVeror2023 me Kryeministrin Albin Kurti
News

Bisedë frymëzuese për arsimin dhe lidershipin në #InstitutiVeror2023 me Kryeministrin Albin Kurti

Arsimi qëndron në thelb të zhvillimit të një vendi, dhe kryeministri Kurti theksoi nevojën e fuqizimit të zërit të studentëve dhe nxënësve, pasi ata përfaqësojnë liderët e së…

Diskutim: Mësimdhënës nga diaspora tregojnë mundësi për zhvillimin e arsimit në Kosovë (Foto/Video)
News

Diskutim: Mësimdhënës nga diaspora tregojnë mundësi për zhvillimin e arsimit në Kosovë (Foto/Video)

Prishtinë, 26 korrik - Në kuadër të "Institutit Veror 2023" të Teach For Kosova dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, është zhvilluar diskutim me…

Të angazhuar në promovimin e mendimit kritik dhe bashkëpunimit multietnik!
News

Të angazhuar në promovimin e mendimit kritik dhe bashkëpunimit multietnik!

Për 12 javë, #Fellows bashkë me nxënësit e përfshirë në projektin "Promovimi i Mendimit Kritik dhe Kohezionit Multietnik në mesin e të rinjve" kanë mbajtur sesione të debatit mbi…

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”!
News

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”!

130 nxënës të shkollave fillore nga Komuna e Prishtinës dhe Fushë-Kosovës po marrin pjesë aktive në “Shkollën Verore 2023”! Shkolla Verore, që organizohet në kuadër të "Institutit…

Fillon Instituti Veror 2023
News

Fillon Instituti Veror 2023

Për pesë javët e ardhshme, #Fellows tanë do të nisin një udhëtim transformues, kushtuar trajtimit të problemeve sistemike në sistemin arsimor të Kosovës. Gjatë…

Kohorta 2023 e Teach For Kosova
News

Kohorta 2023 e Teach For Kosova

I urojmë mirëseardhje Kohortës 2023! Të rinj me profile, aftësi e përvoja të ndryshme janë pjesë e Kohortës së Katërt të Teach For Kosova. Jemi shumë të lumtur që kemi arritur të…

Kosovo: Diaspora Invests In Kosovo - Teach for Kosova
News

Kosovo: Diaspora Invests In Kosovo - Teach for Kosova

USAID is working with members of the diaspora supporting education in Kosovo.

Teach For Kosova prezantoi instrumentet për vlerësimin e performancës së mësimdhënësve
News

Teach For Kosova prezantoi instrumentet për vlerësimin e performancës së mësimdhënësve

Në kuadër të projektit “Future of Education”, u mbajt konferenca ku u prezantuan instrumentet e reja për vlerësimin e përformancës së mësimdhënësve. Në konferencë prezent ishin…

Teach For Kosova's Fellowship is now open to #Diaspora applicants
News

Teach For Kosova's Fellowship is now open to #Diaspora applicants

Are you interested in coming back to Kosova to contribute to the development of the country’s #education system? If so, this year, for the first time, Teach For Kosova is opening…

TFK dhe komunat partnere diskutojnë draft Instrumentin për Vlerësimin e Mësimdhënësve
News

TFK dhe komunat partnere diskutojnë draft Instrumentin për Vlerësimin e Mësimdhënësve

Gjatë dy muajve të fundit, Teach For Kosova në kuadër të projektit "Future of Education" bashkë me komunat partnere, Prishtinën, Podujevën, Ferizajn, Mitrovicën dhe Prizrenin…

Teach For Kosova nënshkruan zotim bashkëpunimi me MPJD dhe MASHTI
News

Teach For Kosova nënshkruan zotim bashkëpunimi me MPJD dhe MASHTI

Egzon Gashi, Drejtor Ekzekutiv i Teach For Kosova, bashkë me zëvendësministren e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Liza Gashi dhe zëvendësministren e Arsimit, Shkencës…

Teach For Kosova fillon implementimin e projektit "Promoting Critical Thinking and Multiethnic Cohesion Amongst Youth"
News

Teach For Kosova fillon implementimin e projektit "Promoting Critical Thinking and Multiethnic Cohesion Amongst Youth"

Teach For Kosova që nga muaji gusht ka filluar realizimin e projektit "Promovimi i të menduarit kritik dhe kohezionit multietnik midis të rinjve". Në këtë projekt do të përfshihen…

60 Minutes: Education crisis, who should give way? -
News

60 Minutes: Education crisis, who should give way? -

Egzon Gashi, drejtor ekzekutiv i Teach For Kosova ishte musafir në emisionin "60 Minuta" në KTV - Kohavision, për të diskutuar zhvillimet e fundit në arsim:

Teach For Kosova lansoi projektin “Future of Education”
News

Teach For Kosova lansoi projektin “Future of Education”

Sot në Prishtinë, Teach For Kosova lansoi projektin "Future of Education", qëllimi i projektit është krijimi i instrumentit për vlerësimin e mësimdhënësve i cili është i…

(Mini)Biblioteka e parë Rome në Kosovë  
News

(Mini)Biblioteka e parë Rome në Kosovë  

Kosova është një djep i kulturave të ndryshme të popujve. Diversiteti, krenaria, patriotizmi dhe suksesi i të rinjve nuk mungojnë. E reja Rome nga Kosova, Urma Menekshe, me…

Executive Director Egzon Gashi selected as Obama Foundation Fellow
News

Executive Director Egzon Gashi selected as Obama Foundation Fellow

January 19th, 2022 … Teach For Kosova's Executive Director, Egzon Gashi, has been selected to the Young Leaders Fellowship for 2022 by the Obama Foundation, which is lead by…

Rrëfimi i shqiptaro-amerikanit që la Amerikën për Kosovën
News

Rrëfimi i shqiptaro-amerikanit që la Amerikën për Kosovën

Në Kosovë ekziston një prirje e të rinjve për t’u larguar nga vendi, në kërkim të mundësive dhe një jete më të mirë. Por janë shumë të rralla rastet kur dikush nga Perëndimi…

Një shqiptaro-amerikan në rubrikën Forbes 30 Nën 30
News

Një shqiptaro-amerikan në rubrikën Forbes 30 Nën 30

Egzon Gashi zgjidhet nga revista prestigjioze për punën e tij në ndihmë të arsimit në Kosovë … Nga Beqir Sina … Duke iu referuar revistës prestigjoze Forbes, bashkëthemeluesi dhe…

Video

Teach For Kosova in Studio A with Adelina Hasani

Applications for the Teach For Kosova Fellowship to Open on November 15th
News

Applications for the Teach For Kosova Fellowship to Open on November 15th

Applications for the Teach For Kosova Fellowship are opening on November 15th. What does this mean? Each year, Teach For Kosova recruits exceptional individuals to lead, inspire…

Teach For All Global Conference 2020
News

Teach For All Global Conference 2020

Every year, Teach For All hosts a Global Conference in which all of its network partners and affiliates are invited to connect and learn from one another. Because 2020 continues…

Teach For Kosova's Inaugural Summer Institute
News

Teach For Kosova's Inaugural Summer Institute

Between March and July, Teach For Kosova organized monthly virtual meetings with our first cohort of accepted Fellows. During these virtual meetings, Fellows were introduced to…

News

Innovating Education in Kosovo (Kosovo 2.0)

By: Egzon Gashi … ​In every country in the world, there are certain students who have a predicted future of success while others must overcome many barriers for success. In…

Conference on Education in Kosova
News

Conference on Education in Kosova

February 27, 2020 … Teach For Kosova organized a conference on education in Kosova. At the conference were more than 10 municipal leaders, ranging from directors of education to…

News

The PISA results are alarming again. Now what?

By: Egzon Gashi … On December 3rd, the results for the Programme for International Student Assessment (PISA) exam were released. As in 2015, the results were alarming - Kosova’s…

Zana Kurtishi-Rudi's Journey in Education
News

Zana Kurtishi-Rudi's Journey in Education

While working to build a teacher profile, Teach For Kosova met many accomplished school leaders and teachers in the municipality of Gjakova. One of these school leaders, Zana…

Video

Ekipi i Teach For Kosova diskuton programin me Drin Ejupin nga Koha Vision

Community Visits: Mitrovicë`
News

Community Visits: Mitrovicë`

Teach For Kosova spent the months of March and April 2019 visiting schools in Mitrovica, where we met many inspiring teachers, outstanding students, and visionary school leaders.

News

Community Visits: Gjakovë

By: Dardan Hajrizi … ​As part of the project: Teacher Profile Development; recruitment of teachers from the Roma, Ashkali, and Egyptian communities, Teach For Kosova selected…

Executive Director Egzon Gashi attends UNESCO Conference in Tunisia
News

Executive Director Egzon Gashi attends UNESCO Conference in Tunisia

December 1-5th, 2019 … ​ … Executive Director Egzon Gashi attended the UNESCO conference on ‘Educating for an Inclusive and Sustainable Future’ in Tunisia this week. ⁣ … ⁣ … The…