Instituti i Parë Veror i Teach For Kosova

1087-title

Nga Marsi deri në Korrik, Teach For Kosova organizoi takime mujore virtuale me grupin e parë të Fellows të pranuar. Gjatë këtyre takimeve virtuale, Fellows u njohën me njëri-tjetrin dhe me vlerat thelbësore të Teach For Kosova. Poashtu, atyre u janë dhënë detyra mujore për t'i përgatitur për Institutin Veror.

Drejtor i Programit, Samir Shahini ka zhvilluar programin e trajnimeve dhe temat për secilën javë. Së bashku me Dardan Hajrizin dhe fituesin e bursës Fullbright, Aaron Spitler, kanë krijuar sesionet dhe aktivitetet për Institutin Veror për një program 5-javor trajnimesh.

Temat për çdo javë ishin si më poshtë:

Java 1: Sesione Themelore / Hyrje mbi Teach For Kosova
Java 2: Zhvillimi i Lidershipit
Java 3 & 4: Mësimdhënia, Planifikimi dhe Zbatimi Efektiv
Java 5: Ndërtimi i Marrëdhënieve me Komunitetin

Nga 13 Korriku deri më 14 Gusht, Teach For Kosova implemtoi Institutin e Parë Veror me 17 udhëheqës të rinj të jashtëzakonshëm. Çdo ditë ishte e mbushur me trainime me seanca të fasilituara, diskutime në grup, dhe një sërë aktivitetesh që arrijnë mbi 150 orë trajnim. Fellows u njohën me koncepte të ndryshme që lidhen me mësimdhënien, udhëheqjen, krijimin e një mentaliteti rritjeje, ndërtimin e marrëdhënieve me akterët e arsimit, marrjen e feedback-ut dhe shumë më tepër.

Gjithashtu, gjatë javëve 3 dhe 4 të Institutit, Fellows patën mundësinë të praktikojnë mësimdhënie si në mënyrë virtuale ashtu edhe personalisht. Secili Fellow kishte në dispozicion një klasë studentësh (të përbërë nga Fellows të tjerë) dhe një anëtar të stafit të Teach For Kosova. Fellows u vëzhguan dhe morën përshtypje si nga studentët e tyre, ashtu edhe nga vëzhguesit e Teach For Kosova.

Stafi dhe Fellows të Teach For Kosova patën mundësinë të dëgjojnë shumë folës inspirues dhe mysafirë, si; nga Kryetarja e Parlamentit Vjosa Osmani dhe Ish-Kryeministri Albin Kurti. Znj. Osmani dhe Z. Kurti diskutuan se çfarë do të thotë të jesh udhëheqës, si të vazhdosh përmes situatave sfiduese dhe rëndësinë e përmirësimit të arsimit në Kosovë sot. Folësit e tjerë të ftuar përfshinin udhëheqës të spikatur arsimor në Kosovë, të cilët dhanë perspektiva unike dhe të nuancuara të lidershipit dhe avokuan për ndryshimin e nevojshëm në sistemin tonë arsimor.

Ekipi i Teach For Kosova përfundoi Institutin Veror në Parkun e Gërmisë, ku Fellows reflektuan në rrugëtimin e tyre gjatë Institutit. Bazuar në vlerësimet e Fellows për Institutitin, ne ishim shumë të entuziazmuar për të kuptuar se 100% të Fellows tanë do ta rekomandonin programin tonë tek anëtarët e tyre të familjes apo tek shoqëria.v

Gallery

Share this Post: