Bisedë frymëzuese për arsimin dhe lidershipin në #InstitutiVeror2023 me Kryeministrin Albin Kurti

1300-title

Arsimi qëndron në thelb të zhvillimit të një vendi, dhe kryeministri Kurti theksoi nevojën e fuqizimit të zërit të studentëve dhe nxënësve, pasi ata përfaqësojnë liderët e së nesërmes. Ai theksoi se një fuqi punëtore e arsimuar dhe e kualifikuar është jetike për përparimin dhe prosperitetin e vendit.

Gjatë këtij bashkëbisedimi me #Fellows, Kryeministri Kurti ndau përvojat personale dhe momentet historike nga rrugëtimi i tij, duke filluar me përfshirjen e tij në aktivizmin studentor. Duke reflektuar mbi karrierën e tij politike, ai theksoi një vëzhgim të përsëritur: sa herë që lind tema e arsimit, ajo çon pa ndryshim në diskutime për ekonominë dhe anasjelltas. Ai nënvizoi lidhjen kritike midis tregut të punës dhe sistemit arsimor, duke theksuar se një forcë punëtore e mirëarsimuar është thelbësore për rritjen dhe stabilitetin ekonomik.

Në përfundim të bisedës, #Fellows shprehën mirënjohjen e tyre për vizitën e Kryeministrit, e cila shërbeu si katalizator për përkushtimin e tyre për avancimin e sektorit të arsimit në Kosovë. Së bashku, qëndrojmë të vendosur për të bashkëpunuar dhe formuar një të ardhme ku fëmijë merr një arsim cilësor dhe është i pajisur për të udhëhequr me besim dhe qëllim.

Vizita e Kryeministrit la një ndikim të qëndrueshëm te Fellows, duke i inkurajuar ata të qëndrojnë të përkushtuar përballë sfidave në sistetmin e arsimit.

Gallery

Share this Post: