Vedat Gashi

1031-title

Angazhimi i Vedatit për shërbimin publik erdhi nga përvoja e familjes së tij si aktivistë politikë dhe si refugjatë. Pasi mbaroi doktoraturën Juris nga Universiteti "Seton Hall" dhe ka kaluar provimin e Jurispodences të Nju Jorkut, Vedati u thirr për të shërbyer në Kosovë e për t'u bashkuar me përpjekjet e SHBA-ve / BE-së për të ndihmuar në krijimin e shtetit të sapoformuar të Kosovës.

​Gjatë kohës së tij në Kosovë, puna e madhe e Vedatit çoi në arritje të jashtëzakonshme, duke përfshirë hartimin e disa prej dokumenteve ligjore themelore të Kosovës dhe krijimin e Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal të Kosovës. Vedati më vonë u propozua nga Kombet e Bashkuara për të shërbyer si Këshilltar Ligjor i Kryeministrit të Kosovës. Pak pasi Kosova shpalli pavarësinë, Vedati u kthye në Shtetet e Bashkuara ku aktualisht punon në praktikën ligjore të patundshmërisë dhe është kandidat për “County Legislator” në Nju Jork.

Share this Post: